Vinkki sähköpostipalvelujen testaamiseen

Verkkokauppoja tehdessä, kuten kauppiaanakin, joutuu usein testaamaan erilaisia sähköpostiin liittyviä työkaluja uusia työkaluja käyttöönottaessa tai päivitysten yhteydessä. Testin kohteena voi olla vaikkapa MailChimp, Emarsys, Mandrill tai ihan vain oman kaupan erilaiset transactional sähköpostit (toimenpideviestit), kuten tilausvahvistus.

Testatessa joutuu usein tilanteeseen, jossa pitäisi pystyä testaamaan palvelua useammalla eri sähköpostiosoitteella. Myös erilaisten testi/demo -tunnusten tekeminen olisi mukavaa, ilman että joutuu tekemään useita sähköpostitilejä itselleen ja kirjautumaan eri sähköposteihin vuorotellen.

Tässä helppo vinkki, jolla saat helposti yhdellä sähköpostitilillä testattua useaan kertaan samaa palvelua, kutsutaan tätä nyt vaikka virtuaaliseksi sähköpostitiliksi.

Osoite:

esimerkki@piimega.fi

on sähköpostiohjelman mielestä sama kuin osoite:

esimerkki+testi1@piimega.fi

Eli lisäämällä osoitteen alkuosan perään plus merkin ja sen jälkeen mitä tahansa kirjaimia tai numeroita, saat sähköpostin menemään samaan osoitteeseen, mutta sähköpostipalvelun kohtelemaan sitä eri osoitteena.

Kannattaa huomioida, että vinkki ei välttämättä toimi kaikkien palvelujen ja sähköpostin tarjoajien kanssa. Olemme PiiMegalla testanneet ainakin seuraavia Magento, Gmail, MailChimp, Emarsys ja Mandrill, joiden kanssa olemme todenneet tavan toimivaksi.

Hyviä testaus hetkiä!Ota yhteyttä