PiiMega Oy on tehnyt päätöksen lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 5 000 euroa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä oppilaitosyhteistyöhön sekä työllistymisen kynnystä alentavaan harjoittelumalliin. Pidämme erittäin tärkeänä mahdollisuutta pitkäjänteiseen yhteistyöhön opiskelijoiden ja oppilaitoksen kanssa koko opiskelijan opintojen ajan. Opiskelijan valmistuessa lopullisen rekrytointipäätöksen teko on helppoa yhtiölle. Valmistunut opiskelija tietää puolestaan yhtiön tuotteet, teknologiat ja arvomaailman jolloin molemminpuolinen riski pienenee, toteaa PiiMega Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Miettunen.

– PiiMega on erinomainen esimerkki hyvästä työelämäkumppanista korkeakoululle. Vuosien varrella todella monet opiskelijamme ovat saaneet harjoittelupaikkoja sekä päättötyöaiheita ja niiden myötä myös työllistyneet yritykseen. Olemme erittäin iloisia lahjoituksesta ja sen avulla haluamme kehittää vastaavankaltaista yhteistyötä jatkossa niin PiiMegan kuin muidenkin alueen yritysten kanssa, sanoo rehtori Jouko Paaso.

PiiMega on työllistänyt jo yli 40 Oamkista valmistunutta asiantuntijaa. Lisäksi aktiivista yhteistyötä on tehty muun muassa koulutuksen kehittämisessä.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty jo lähes 500 000 euroa. Varainhankintakampanjamme teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja kehittää osaamistaan ja palvelujaan vastaamaan paremmin ajankohtaisiin haasteisiin.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan halutulle koulutusalalle.

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön vuosien 2018–2020 aikana.

Lahjoitus julkistetaan Oamkin sidosryhmägaalassa 28.9. klo 18.00.

Lisätietoja:

Oulun ammattikorkeakoulu
Rehtori Jouko Paaso
044 556 8200
jouko.paaso@oamk.fi

Yhteyspäällikkö
Ville Kärkkäinen
040 545 0583
ville.karkkainen@oamk.fi

PiiMega Oy
hallituksen puheenjohtaja Antti Miettunen
040 5467 283
Antti.miettunen@piimega.fiOta yhteyttä