Limab Oy ja PiiMega Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen

Limab Oy ja PiiMega Oy ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen. Sopimuksen myötä yhtiöt voivat vastata sahateollisuuden asiakkailta tulleisiin uudentyyppisiin tiedonjalostus- ja tuotannonohjaustarpeisiin.

 

Yhtiöt kehittävät yhteistyössä uusia tuotteita, joiden avulla tehostetaan tiedon jalostusta mittalaitteelta helposti ymmärrettävään muotoon sekä kavennetaan tuotannonsuunnittelun ja linjaohjauksen välistä kuilua. Näin ollen tuotannonsuunnittelun ja toiminnanohjauksen päätöksenteko perustuu tosiaikaiseen ja todelliseen informaatioon, kuten asetekohtaiseen katelaskentaan ja -tuottavuuteen.

 

Jalostetun tiedon pohjalta tehty päätös voidaan nopeasti ja oikea-aikaisesti jalkauttaa tuotantoon. Tyypillisesti teollisuudessa korjaavien toimenpiteiden analysointiaika on tarpeisiin nähden pitkä. Kehitettävien tuotteiden avulla tuotannon epäkohtiin voidaan puuttua nopeammin. Tämän myötä yhteistyö tuotannonsuunnittelun ja tuotannon välillä tehostuu.

 

PiiMega Oy:n ja Limab Oy:n yhteisten tuotteiden kehitystyö on alkanut ja hankeneuvottelut ovat käynnissä sahateollisuuden yhteistyöyritysten kanssa. Hankkeiden tavoitteena on viimeistellä tuotteet jotka parantavat yhteistyöyritysten tehokkuutta ja kannattavuutta.

 

Limab Oy:n toimitusjohtaja Juho Virta näkee yhteistyössä uusia sahateollisuuden tehostamismahdollisuuksia. Parempi tiedon hyödyntäminen auttaa asiakasta käyttämään mittalaitteita tehokkaammin, mikä heijastuu positiivisesti teollisuuden kannattavuuteen. Yhteistyö tukee Limab Oy:n liiketoimintastrategiaa vahvistamalla yhtiön asemaa erityisesti vientimarkkinoilla.

 

PiiMega Oy:n liiketoimintajohtajan Antti Miettusen mukaan kumppanuus yhdistää Limab Oy:n mittaustekniikan huippuosaamisen PiiMega Oy:n vahvaan tietojärjestelmäosaamiseen. Kehitettävillä tuotteilla yhdistetään toiminnanohjausjärjestelmän tuottama tieto mittalaitteen tuottamaan tietoon jolloin päästään päätöksenteossa ja optimoinnissa uudelle tasolle. Uusilla tuotteilla on mahdollisuuksia vastata sahojen jatkuvaan tehostustarpeeseen. Miettusen mukaan onnistuneet pilottihankkeet parantavat järjestelmien vientimahdollisuuksia.

 

PiiMega Oy on vuonna 1998 perustettu ohjelmistotalo, jonka yhtenä päätoimialoista on metsäteollisuuden tietojärjestelmät. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli 2.8 M€. Yritys työllistää n. 40 IT-alan ammattilaista, joilla on pitkä kokemus ohjelmistojen suunnittelu- ja kehitystyöstä sekä vahva toimialaosaaminen. 

 

Limab Oy on vuonna 2000 perustettu mittalaitevalmistaja, joka toimii kansainvälisesti puu- ja metalliteollisuudessa. Yhtiö valmistaa geometrian mittausjärjestelmiä esimerkiksi sahateollisuuden raakapuun vastaanottomittaukseen. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli 3.7 M€. Yritys työllistää 17 mittaustekniikan ammattilaista.

 

Tervetuloa keskustelemaan Puumessuille Jyväskylään 2.-4.9.2015 Limabin (B-411) ja Piimegan (B-291) osastoille.

 

Lisätietoja:

Limab Oy: Juho Virta, juho.virta@limab.fi, +358 50 5462373, www.limab.fi
PiiMega Oy: Antti Miettunen, antti.miettunen@piimega.fi, +358 40 5467283, www.piimega.fiOta yhteyttä